Profetul Zilei
Ultimele subiecte
» Hogwarts Staff
Sam Sept 12, 2015 2:17 am Scris de Adrienne Black

» Șefii de Casă
Dum Iun 08, 2014 8:34 am Scris de Freyja Pettersen

» Profesori
Dum Iun 08, 2014 7:43 am Scris de Derek Parker

» Adrienne Black
Lun Ian 27, 2014 1:11 am Scris de Mark Calvet

» Julieta Miller
Joi Ian 23, 2014 12:10 am Scris de Melly Hamilton

» When the sun is going down
Joi Iun 27, 2013 12:22 pm Scris de Mathilde Wagner

» Melly Hamilton
Joi Iun 27, 2013 11:11 am Scris de Melly Hamilton

» Model Fișă de personaj
Mier Iun 26, 2013 10:23 pm Scris de Adrienne Black

» Face claim/Play-by list
Lun Iun 24, 2013 10:41 am Scris de Adrienne Black

Cei mai activi postatori ai saptamanii


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ce este RPG?

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Ce este RPG? la data de Lun Iun 24, 2013 10:32 am

Adrienne Black

Adrienne Black
Salut! Bine ai venit pe acest forum! Dacă ești un membru nou și nu ai mai jucat înainte RPG, te sfătuiesc să citești tot ce am scris mai jos și ,în cazul în care ai vreo nelămurire, îmi poți lăsa mie sau unuia dintre ceilalți admini un mesaj privat.

1)Ce Este RP sau RPG ?

RP este prescurtarea de la "Role-Play", iar RPG vine de la "Role-Playing Game". RP, după cum sugerează și numele, este arta de a juca un rol. Creezi un personaj, cu nume, atribute, etc și apoi tu îi joci rolul, creându-i povestea și interacționând cu celelalte caractere. De reținut ar fi faptul că ori de câte ori faci o postare RPG, trebuie să o termini în așa fel încât altcineva să poată posta în continuarea a ceea ce ai scris tu.

2)Ce înseamnă OOC și IC/BIC?

OOC este prescurtarea de la Out Of Character (=în afara personajului). Această prescurtare se poate pune la începutul unui comentariu, reproș, explicație, părere, etc., adică atunci când aveți voi ceva de spus, nu personajul vostru. 
IC sau BIC vin de la In Character/ Back In Character, însemnând amândouă cam același lucru (înapoi în personaj). De ce le-am menționat pe amândouă? Pentru că unele persoane preferă să scrie BIC, iar altele IC. Aceste prescurtări le puteți pune înaintea unui text RPG. 
De reținut...nu trebuie să puneți IC/BIC înaintea fiecărei postări pe care o faceți. Folosiți această prescurtare doar în cazul în care începeți postarea cu un text OOC și completați cu unul IC/BIC.

3)De ce ar trebui să țin cont când postez într-un forum RPG?

În primul rând, dacă postezi într-un forum RPG, nu ai voie să faci numai postări OOC. Dacă încalci această regulă se consideră SPAM și este ștearsă imediat cum un admin sau un moderator o descoperă.
În al doilea rând, încercați să scrieți mai mult de 5 rânduri (în IC), pentru ca cei care mai postează în același topic cu tine sa înțeleagă ce ai vrut să spui și să poată să își imagineze acțiunile personajului. De asemenea, puneți semnele de punctuație unde trebuie, scrieți pe românește și fără limbaj de messenger! (astfel de postări vor fi editate sau șterse).

4)Care sunt regulile de scriere?

Atunci când vorbește personajul vostru, folosiți "ghilimele" sau scrieți îngroșat, iar atunci când gândește personajul, folosiți 'apostrofi' sau scrieți înclinat. V-aș ruga să nu scrieți colorat și să nu scrieți pe un alt rând la fiecare idee pe care o aveți. Dacă nu scrieți cel putin 5 rânduri într-un paragraf, nu dați enter pentru a părea postarea mai lunga, ok?
Aveți grijă ca toate postările RPG pe care le faceți să fie la trecut. Este mult prea ciudat ca acestea să fie la prezent, pentru că nimic nu se întâmplă în momentul vorbirii. De asemenea, să nu văd postări la viitor. Poate spuneți că "totul se întâmplă în viitor, deci ar trebui să postăm la viitor". Ei bine, nu e așa. RPG-ul are aceleași reguli,indiferent de subiect sau timpul în care se desfășoară acțiunile de pe forum!

5) Am întâlnit multe explicații pentru Power-Play. Ce înseamna defapt?

Power-Play, care se prescurtează PP, înseamna că cineva, atunci când postează RPG, povestește și acțiunile altui personaj. Acest lucru este permis doar dacă celălalt personaj și-a dat acordul.

http://lumos.forumz.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum